Ens mimem

SESSIÓ DE MEDITACIÓ

 El ioga forma part del MINDFULNESS, és a dir, la meditació.

La meditació és focalitzar l’atenció en la nostra respiració, en el nostre cos o en qualsevol objecte o acció que fem en el dia a dia.


Us presento una petita meditació. No importa si els més petits duren poqueta estona, és totalment normal. Però és ideal començar i que vagin relaxant i descansant la seva ment. I així, desenvolupar la seva atenció, i viure el present i el ara.
DIBUIXOS RELAXANTS


Endevina que dibuixo!

Material: Música relaxant

Per fer el massatge es necessita una parella. El nen/a dibuixa a l’esquena de l’altra amb el dit, un objecte, una lletra, un número, etc. i l’altra ho ha d’endevinar. Desprès podeu canviar el rol.

Dibuixem carreteres!

Material: objecte intermediari, cotxes de joguina i música relaxant.


Es necessiten dos persones. El nen/a que està tombat decideix per on vol el massatge, per davant o per darrere. Un cop hagi escollit, l'altre disposarà d'un pinzell, un color, un plastidecor o el mateix dit. A continuació, la persona que fa el massatge ha de dibuixar a l’altre carreteres per a què després puguin circular els cotxes de joguina de manera suau. Desprès podeu canviar el rol.

SOM TITELLES


Un exercici de relaxació en forma de joc que pot agradar als infants de totes les edats.

Se'ls diu als infants que són titelles que estan sent controlats per un titellaire, tenint un fil o corda en cada extremitat, a l'esquena, i el cap.

Se'ls va anar dient que el titellaire va tirant de les diferents cordes per tal que vagin fent diferents gestos i accions.

Passat una estona se'ls diu que el titellaire en qüestió és maldestre i de tant en tant deixa caure una de les cordes, de manera que han de deixar totalment morta la part de el cos corresponent durant uns segons.Aquesta segona part es manté durant diversos minuts. El joc acaba dient que el titellaire se li cauen totes les cordes alhora i / o deixa les titelles, havent de destensar tot el cos.
MASSATGES

Una manera de relaxar-nos és amb la realització de massatges. A més, de la pròpia relaxació muscular aquesta activitat contribueix a millorar la relació entre els implicats, de manera que es recomana que es faci servir en el context escolar per millorar la relació entre parells o entre germans. 

Avui us proposem una nova manera de fer massatges, els massatges amb pilotes. Podeu aprofitar el moment del massatge per repassar les diferents parts del cos amb ells/es.


Podeu posar una música relaxant o bé fer-ho en silenci.


QUI RIURÀ PRIMER?


Aquesta activitat es basa en demanar a l'infant que miri a una altra persona romanent en tot moment quiet i mantenir les formes intentant no riurementre que l'altra persona ha de fer tot el possible per fer-li riure

Serveix des d’intentar sostenir la mirada, fer bromes i fins i tot pessigolles. Tant per al que intenta resistir el riure com per al que intenta fer riure aquest exercici de relaxació permetrà que se centrin en l'altre o en la situació en si.

ESTÀS PREPARAT? A VEURE QUI RIURÀ PRIMER...

El conte de “RESPIRA”

Durant aquestes setmanes hem observat que saber respirar bé i ser conscient de la nostra respiració és molt beneficiós per a la nostra salut.
  • Ens permet saber com ens sentim.
  • Ens permet gestionar i controlar la nostra respiració.
  • I ens ajuda a tornar a la calma quan ho necessitem.

Per això, us deixo aquesta setmana un conte dirigit a exercicis de respiració que prèviament ja hem practicat.A través del conte podreu recordar algun exercici i posar-ho en pràctica.

*******************************************SETMANA 20 AL 24 D'ABRIL

RELAXACIÓ

La diada de Sant Jordi una festa popular arreu de Catalunya. Un dia important i alegre per a tots i totes, on es regalen roses i també llibres.

Els poemes i les cançons, també tenen importància en aquest dia tan memorable. Per això, volem compartir amb vosaltres la cançó “Puff, era un drac màgic”.

Amb aquesta cançó podeu rebre un moment de relaxació. Només heu que buscar:

- Una estora, un matalàs o una catifa.

Una ploma o una mocador.

- I la cançó que us hem adjuntat.

I ara...
  1. Estirat a la catifa i tanca els ulls.
  2. Posa la cançó.
  3. Relaxa’t escoltant la cançó.
  4. I si es possible que algú et passi a poc a poc la ploma o el mocador per tot el cos.
  5. Agafa aire i expulsa, i ves relaxant-te cada vegada més.

A continuació us presentem la cançó:
SETMANA 13 AL 17 D'ABRIL

EXERCICIS DE RESPIRACIÓ

Us adjuntem un vídeo de fa unes setmanes, amb diversos exercicis de respiració per acabar al dia amb pau i relaxats.

Escull un o dos d'aquests exercicis i veuràs que bé et sentiràs!!